Home

Nieuws 195 x bekeken

Zeven nieuwe fruitrassen dingen naar innovatieprijs

Berlijn – Zeven nieuwe fruitrassen dingen mee naar de Fruit Logistica Innovation Award, de internationale prijs voor innovatie van de Fruit Logisticabeurs.

Van de tien genomineerden zijn het vooral de fruitinnovaties die opvallen. Zo dingt de Italiaanse fruitpartij CIV mee met vijf nieuwe zoete appelrassen met ingebouwde schurftresistentie. Het gaat om de rassen Gaia, Gemini, Renoir, Smeralda en Fujion die vrij op de markt gebracht worden.

Ook de Australische nieuwe fruitsoort Limeburst Fingerlimes, een citrussoort met kaviaarvormig vruchtvlees, dingt mee naar de prijs. Ook heeft de erkende Nieuw-Zeelandse rassenontwikkelaar Plant & Food Research RockitTM een nominatie voor de snackappeltjes in speciale cilinderverpakking. Het gaat om smaakvolle kleine appeltjes die voor jongeren op de markt wordt gebracht.Ook The Greenery heeft met Sweet Sensation een nominatie voor de toonaangevende innovatieprijs ontvangen.

Van de tien genomineerden komen er overigens vier uit Nederland. Naast The Greenery zijn dat NSure met de rijpheidstesten, Prime Champ met een nieuwe champignonsoort en Syngenta met een extra kleine tomatenras Angelle.

Of registreer je om te kunnen reageren.