Home

Nieuws 397 x bekeken

ZON neemt zachtfruitbedrijven over

Venlo – ZON neemt de bedrijven Blueberry World en Sun Berry International (SBI) over. Dat meldt ZON.

De organisatie heeft daarover overeenstemming bereikt met de huidige eigenaren Harm Valckx en Fruit World Breda, dat onderdeel is van de Best Fresh Group. Fruit World bevestigt de transactie desgevraagd.
Beide bedrijven halen dit jaar een omzet van circa 21 miljoen euro, aldus Valckx. Dit jaar groeide de omzet daarmee 23 procent. Sun Berry International deed de zachtfruitverkoop voor ZON, maar heeft ook directe contacten met telers buiten ZON in binnen- en buitenland. Die telers gaan mee in de transactie, stelt Valckx.

Beide bedrijven zijn gevestigd op Fresh Park Venlo -en gespecialiseerd in zachtfruit, zoals blauwe bessen, aardbeien, bramen en frambozen. Sun Berry International is actief in de verkoop van zachtfruit op de Europese markt, terwijl Blueberry World dienstverlener is voor het sorteren, invriezen, indrogen en verpakken van zachtfruit.

Dat laatste bedrijf ontstond vijf jaar geleden als verpakkingsstation voor blauwe bessen van ZON. Volgens directeur Kees Valstar van Fruit World ontwikkelde SBI zich zo snel dat een tweede Fruit World dreigde te ontstaan. Handelscontacten tussen Fruit World in Breda en SBI in Venlo blijven bestaan, verwacht Valstar.

Of registreer je om te kunnen reageren.