Home

Nieuws 295 x bekeken

Winstwaarschuwing Franse supermarkt Carrefour

Het Franse winkelbedrijf Carrefour lijdt veel grotere verliezen in zijn vestiging in Brazilië dan oorspronkelijk voorzien.

Dat betekent dat de winst voor dit jaar onder druk komt te staan. Die winstwaarschuwing leidde ertoe dat de koers van Carrefour op de beurs van Parijs vanochtend met meer dan zeven procent naar beneden tuimelde.

Carrefour, het op het Amerikaanse Wal-Mart na grootste winkelbedrijf ter wereld, vreest dat de verliezen bij de Braziliaanse dochter oplopen tot 550 miljoen euro terwijl twee maanden geleden nog werd uitgegaan van 180 miljoen. Carrefour wijt dat aan sterk tegenvallende prestaties bij de vestigingen in dat land. Daarnaast zetten ook de tegenvallende resultaten in Europa de resultaten nog altijd onder druk. Zo beantwoorden de prestaties in Frankrijk zelf niet aan de verwachtingen 'door het nog altijd voortdurende moeilijke economische klimaat'.

Of registreer je om te kunnen reageren.