Home

Nieuws 3 reacties

Winsemius: onbegrijpelijk dat kabinet niet met natuur en milieubeweging praat

's-Hertogenbosch - Voormalig voorzitter van Natuurmonumenten, Pieter Winsemius, vindt het onbegrijpelijk dat de staatssecretarissen Henk Bleker (landbouw) en Joop Atsma (milieu) nog geen gesprekken hebben gevoerd met de natuur- en milieubeweging.

Winsemius zei dit op het ZLTO-congres in ‘s-Hertogenbosch.

Winsemius verwijt het de woordvoerders van CDA en VVD in de Tweede Kamer dat ze in het regeerakkoord niet de ruimte bieden aan landbouw en natuurbeweging om plannen te maken voor het platteland. "Natuur en milieu zijn in het regeerakkoord met het grof vuil weggezet", aldus Winsemius.

"En nu blijkt dat de natuur- en milieubeweging nog nul contact heeft gehad met Henk Bleker. En Joop Atsma heeft ook zo’ n mooi rond getal. Het vorige kabinet ging honderd dagen in gesprek met de samenleving. Dat vond ik wat overdreven. Maar nul? Veel minder kan niet."

Winsemius maakte de opmerkingen op de dag dat NRC liet zien dat Henk Bleker wel tot de politici behoort die het vaakst in praatprogramma’s op televisie verschijnen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Om een plan te bedenken voor plattelands vernieuwing, waarbij natuur, landbouw en voedselvoorziening een prominente plaats hebben toch ook door betrokken partijen worden gemaakt en daarna richting Den Haag gecommuniceerd worden. het hoeft toch weer niet Den Haag, milieu en natuur en dan mag de boer afwachten wat de >dure heren< hebben bedacht en beslist. Laat LTO het voortouw nemen en niet afwachten of er een uitnodigign komt van één van de andere partijen. De eerste klap is een daalder waard.

 • no-profile-image

  De regering heeft de volmacht van het volk gekregen om te regeren. Dan hoeft Jan en alleman toch niet opnieuw mee te praten zoals dat de laatste jaren altijd gebeurde, dat is anti-democratisch. De natuurfiguren met de grootste bek krijgen dan vaak de meeste invloed met hun ramp- scenario's. De hardwerkende burger is dan de klos om al die hobbies te betalen, daar is de zittende overheid gewoon keihard op afgerekend tijdens de laatste verkiezingen, ik denk dat Bleker dat prima in de gaten heeft............

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Winsemius heeft kansen genoeg gehad, toen hij in de tweede kamer zat. Weg gegaan geluid vergaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.