Home

Nieuws

‘Wet voor paardenbezitters nodig’

Den Haag - De Dierenbescherming wil dat strenge eisen worden gesteld aan paardenbezitters, die worden vastgelegd in een wet.

Zo zouden de eigenaren een diploma moeten halen voordat ze een paard mogen houden, moeten eisen worden gesteld aan de afmetingen van de box en zouden paarden daar niet in hun eentje in mogen staan.

De dierenorganisatie pleit daarvoor, zo liet een woordvoerder weten naar aanleiding van berichtgeving met die strekking in De Telegraaf. Volgens de zegsman is het tegenwoordig te makkelijk om een paard te kopen. Daardoor zouden ook mensen met weinig of geen verstand van deze dieren er een kunnen kopen.

Volgens de zegsman lijden door het gebrek aan kennis bij de eigenaren veel paarden. 30 procent van de klachten bij de inspectie van de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) gaat over paarden. "Voor allerlei andere dieren is wel wetgeving. Het wordt voor paarden hoog tijd.''

Of registreer je om te kunnen reageren.