Home

Nieuws

Westlandse wijk door kassen verwarmd

Naaldwijk - Ruim 900 woningen in de wijk Hoogeland in Naaldwijk worden binnen afzienbare tijd verwarmd door tomatenkassen van telersvereniging Prominent en aardwarmte.

De voor de woningen verantwoordelijke woningbouwcorporatie Vestia Westland gaf deze week groen licht aan de aannemers Unica en Fortech.

De aannemers leggen de benodigde infrastructuur aan in 2011. De bouw van de woning is volgens de aannemers ook milieubewust: de woningen worden optimaal geïsoleerd. In combinatie met de duurzame energievoorziening stoot de wijk Hoogeland straks circa 40 procent minder CO2 uit dan bij gewone nieuwbouw.

De Westlandse kassen produceren in de zomer hun overschot aan warmte. De restwarmte wordt gesluisd naar grondwaterbronnen in de wijk. Hier wordt het opgepompt en via leidingen beschikbaar gesteld. Het gebruikte water is afgekoeld en wordt opgeslagen om in de zomer de kassen te koelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.