Home

Nieuws

Westland: meer natuur- en milieueducatie

Naaldwijk - De gemeente Westland, basisscholen, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties gaan intensief samenwerken op het gebied van natuur- en milieu-educatie.

Doel van de samenwerking is de relatie van kinderen met natuur, milieu en glastuinbouw een impuls te geven. "Er komen steeds meer signalen dat kinderen niet meer in de natuur komen en dat ze de herkomst van het voedsel niet kennen. We willen natuur -en milieueducatie daarom een duidelijke plek geven in het onderwijsaanbod", aldus gemeente Westland.

Via educatieve projecten kunnen basisscholieren, middelbare scholieren en peuters in samenwerking met gemeente, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven kennis opdoen over natuur, milieu en de samenleving. Hierbij wordt steeds een duidelijke link gelegd met de Westlandse glastuinbouw en cultuurhistorie. Het totale project duurt drie jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.