Home

Nieuws 258 x bekeken

Wereldrecord bloembollen planten

Hitchin Tilehouse - Volgens het Guinness Book of Records is een nieuw wereldrecord “collectief bloembollen planten” gevestigd.

De Rotaryclub van de Engelse plaats Hitchin Tilehouse (in het Graafschap Hertfordshire) heeft het record op zijn naam gezet: 636 personen plantten in oktober tegelijkertijd bloembollen. Daarmee werd het oude record (uit 2008) nagenoeg verdubbeld. Mede door deze succesvolle recordpoging kwam het plantseizoen van bloembollen, en in het bijzonder van crocussen, nog eens extra in de belangstelling te staan.

De actie was een samenwerking van het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC), de Engelse Rotary Club en de campagne “Thanks for life”. De crocussen werden geplant in het kader van de actie “Thanks for Life” ten behoeve van het bestrijden van de ziekte polio. Op 12 februari 2011, Wereld Polio Dag, zullen de crocussen in volle bloei staan.

De Engels Rotary Club bestelde in totaal 5,2 miljoen Nederlandse crocusbolletjes die op 552 locaties in Engeland werden geplant. Het is de grootschaligste bollenbeplanting in het kader van een humanitaire actie ooit. Naar schatting waren bij deze landelijke bloembollenplanting 1 miljoen mensen actief betrokken.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.