Home

Nieuws 312 x bekeken 1 reactie

Waterschapslasten stijgen 2,1 procent voor burgers

Den Haag – De waterschapsbelastingen voor een gezin met een eigen woning stijgen in 2011 naar verwachting gemiddeld met 2,1 procent naar gemiddeld 290 euro.

Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de tarieven door de Unie van Waterschappen. De stijging komt vooral door toenemende investeringen in veiligheid en waterkwaliteit en de overdacht van Rijks- en provincietaken naar de waterschappen.

Wat de gevolgen voor de waterschapslasten voor boeren zijn is nog niet bekend. ”Deze gegevens hebben we nog niet compleet en ook niet geïnventariseerd”, aldus een woordvoerder van de Unie van Waterschappen. De Unie verwacht in januari met meer informatie te komen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ondoordacht en a-sociaal in deze tijd van recessie.

Of registreer je om te kunnen reageren.