Home

Nieuws 1 reactie

Waterschap hoeft schade niet te betalen

Wilnis - Het waterschap Amstel Gooi en Vechtstreek hoeft voorlopig niet op te draaien voor de kosten van een dijkdoorbraak in Wilnis in 2003.

Dat is het gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad. De aansprakelijkheid van het waterschap staat nog niet vast volgens de Hoge Raad. Het rechtscollege vernietigde vrijdag een arrest van het Amsterdamse gerechtshof.

Honderden inwoners van Wilnis moesten destijds worden geëvacueerd. De gemeente Ronde Venen en een aantal gedupeerde inwoners spanden een zaak aan tegen het waterschap. Het gerechtshof in Amsterdam oordeelde dat het Hoogheemraadschap verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de waterkering. De Hoge Raad oordeelde dat of de dijk veilig was ook afhangt van de toenmalige stand van de wetenschap en techniek. De Hoge Raad verwijst de zaak naar het gerechtshof in Den Haag.\

Eén reactie

  • no-profile-image

    Waterschapslasten maar in je zak houden lijkt mij. Een overheid die voor zijn verantwoordelijkheid wegloopt lijkt mij " not done".

Of registreer je om te kunnen reageren.