Home

Nieuws 163 x bekeken

Vici-beurs voor Wagenings landbouwonderzoek

Wageningen - De Wageningen UR krijgt 1,5 miljoen euro voor onderzoek naar de ontwikkeling van landbouw in Afrika. Hoogleraar Ontwikkelingseconomie Erwin Bulte krijgt met zijn groep een Vici-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).Hij ontvangt de financiële ondersteuning voor onderzoek naar methoden om de ontwikkeling van de landbouw in Afrika te stimuleren, met name in landen waar zich conflicten hebben afgespeeld.

Bulte gaat met zijn team onderzoeken onder welke omstandigheden landbouwontwikkeling in Afrika van de grond komt, met name in gebieden waar oorlog heeft gewoed. Ze gaan onderzoeken hoe Afrikaanse boeren komen tot intensivering en commercialisering van de productie. In het onderzoek wordt onder andere in de praktijk onderzoek gedaan waarbij in een dorp andere instituties, zoals samenwerking met afnemers en leveranciers, worden gecreëerd dan in andere dorpen.

De VICI-subsidie van NWO gaat naar zeer goede en ervaren onderzoekers die met succes een vernieuwende onderzoekslijn hebben ontwikkeld. De wetenschappers behoren tot de beste 10 procent van hun onderzoeksveld.

Of registreer je om te kunnen reageren.