Home

Nieuws

Verse-champignonteelt krimpt harder dan industrie

Het teeltoppervlakte voor verse champignons is dit jaar harder afgenomen dan het areaal voor industrieproductie.

De daling bij de versteelt bedraagt 4 procent, tegen een daling van 1 procent voor de industrieteelt. Door de snellere afname van het productie-areaal is de versteelt bijna even groot als de industrieproductie met machinale oogst. In totaal is de productie 756.000 vierkante meter.
De snellere daling van het areaal voor de versteelt is opmerkelijk. De industrieteelt staat er economisch slechter voor met grote internationale concurrentie en verslechterde valutakoersen. Uit het CBS-onderzoek wordt niet duidelijk of alle telers in productie zijn. Bij de industrieteelt voor CNC bleven vorig jaar enkele cellen leeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.