Home

Nieuws 263 x bekeken

Vergelijking boombeheersystemen

Nijmegen - Het tijdschrift Boomzorg zet in een special 12 verschillende soorten boombeheersystemen op een rij.

In een aantal artikelen wordt de verschillende systemen met de mogelijke toepassingen beschreven. Het gebruik van infrarood luchtfoto's voor een goed boombeheer in de stad, het stap voor stap implementeren van een beheersysteem en praktijkervaringen van gemeenten met hun boombeheersysteem.

Geen onoverzichtelijke administratie, geen kaartenbakje en geen kennis in het hoofd van de beheerder, maar een geautomatiseerd boombeheersysteem. Maar welk systeem voldoet? Een goed boombeheer in een gemeente is noodzakelijk om te kunnen anticiperen op mogelijke problemen. Bomen worden voortdurend blootgesteld aan verschillende stressfactoren, met alle gevolgen van dien. Iedere gemeente heeft andere wensen met betrekking tot een beheersysteem. De kunst is om daar een passend beheersysteem bij te zoeken.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.