Home

Nieuws 177 x bekeken

Vereniging Conference wil leren van andere sectoren

Harmelen - De Telersvereniging Conference (TVC) moet niet het wiel opnieuw willen uitvinden, maar goed kijken naar sectoren als akkerbouw en tuinbouw om te kunnen opereren.

Dat zegt de voorzitter Gerben van Woudenberg uit Harmelen. "Er valt voor ons nog veel te leren, door bijvoorbeeld te kijken naar de rol van verenigingen in de akkerbouw waar ook met bewaarproducten wordt gewerkt."

De speerpunten van TVC liggen op de markt. Marktinformatie, promotie en kwaliteitsverbetering zijn zaken waar de Nederlandse Fruittelersorganisatie nog niet veel stappen in heeft gezet, denkt Van Woudenberg die zelf een verleden heeft als NFO-bestuurder. Hij hoopt binnenkort met NFO taken goed af te stemmen. Zijn voorganger Dick Lagerweij wilde de NFO kritisch blijven volgen en aan te zetten tot stappen.

De exacte plannen voor de TVC worden nog uitgewerkt, ondermeer de extra inzet van promotiegelden. Volgens Van Woudenberg is een verhoging van de PT-heffing een mogelijkheid om tot meer promotie te komen of ombuiging van die collectieve budgetten. Ook kijkt de vereniging naar een vrijwillige heffing voor leden. De NFO werkte samen met Belgische veilingen al een promotieplan voor Duitsland uit voor Conference. TVC wil die promotie-inspanning verhogen in verband met de verwachte teeltuitbreiding.

Of registreer je om te kunnen reageren.