Home

Nieuws 1093 x bekeken

Veerman zette Ten Doeschate tegen advies in op zijspoor

Apeldoorn – Oud-landbouwminister Cees Veerman heeft als president-commissaris van Reesink ex-topman Bernard ten Doeschate op een zijspoor gezet. Daarmee negeerde Veerman het advies van zijn voorganger Berry Bemelmans.

Dat schrijft dagblad De Stentor op basis van bronnen bij de arbitragezaak die Ten Doeschate aanspande tegen zijn voormalige werkgever.

Reesink heeft voor het vertrek van Ten Doeschate afgesproken dat laatstgenoemde de ontwikkeling van een Centre of Agricultural Excellence in Apeldoorn mocht begeleiden, evenals onbezoldigd een langslepende procedure over grond met de gemeente zou afwikkelen.

Veerman besloot Ten Doeschate van deze zaken af te halen, nadat de gemeenteraad duidelijk maakte dat met een andere onderhandelaar meer te bereiken zou zijn. Ten Doeschate staat bekend als een sterk karakter. Toen Ten Doeschate 25 jaar geleden bij Reesink aantrad, veranderde hij de van oudsher uiterst behoudende bedrijfscultuur.

Reesink vermarkt via dochteronderneming Kamps de Wild het trekkermerk Claas in Nederland. Via Reesink Technische Handel worden ook onder meer Rauch en Kuhn op de markt gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.