Home

Nieuws 219 x bekeken

Veerman weg als voorzitter wetenschappelijk instituut

Den Haag – Oud-landbouwminister Cees Veerman stapt op als bestuursvoorzitter van het wetenschappelijk instituut (WI) van het CDA.

Veerman is het oneens met de kritiek in het evaluatierapport van de commissie-Frissen over de rol van het instituut bij de grote verkiezingsnederlaag in juni. Volgens Frissen was de agenda van het WI ’weinig uitdagend’, eerder ’volgend dan leidend’ en ontbrak een ’hernieuwde christendemocratische agenda’ voor de periode 2010-2020.

In een interview met het Nederlands Dagblad stelt Veerman dat die kritiek onterecht is. Het instituut publiceerde volgens hem de afgelopen jaren wel degelijk kritische rapporten. Helaas werden die door de partijtop genegeerd, aldus de CDA-prominent.

Of registreer je om te kunnen reageren.