Home

Nieuws 324 x bekeken

Veel schade voor Australische boeren door cycloon

Doetinchem - Overstromingen in het Noordoosten van Australië kost boeren minstens 300 miljoen euro.

Grote delen van de staat Queensland zijn zwaar getroffen door de ergste overstroming in enkele decennia. De afgelopen dagen raasde de cycloon Tasha over het gebied. Hevige regenval leidde ertoe dat rivieren buiten hun oevers traden en zo’n tien dorpen volledig raakten afgesloten. De landbouwsector lijdt volgens belangenorganisaties enorme schade.

"Veel gewassen in het Zuiden van het gebied zijn nog niet geoogst", zei voorzitter Brent Finlay van de agrarische lobbygroep AgForce tegen Australische media. "Het graan is waarschijnlijk allemaal verloren gegaan. Daarnaast zullen er gevolgen zijn voor de zomergewassen die nu onder water staan."

Volgens de Australische overheid is de totale schade als gevolg van de cycloon meer dan 450 miljoen euro. Ook veel wegen zijn ernstig beschadigd geraakt. Het kabinet heeft regionale en plaatselijke besturen laten weten dat noodzakelijke reparaties door het rijk worden vergoed.

Of registreer je om te kunnen reageren.