Home

Nieuws

Varkensproefbedrijf Sterksel wordt Varkens Innovatie Centrum

Sterksel – Het Praktijkcentrum Varkenshouderij in Sterksel heeft zijn naam veranderd in varkens Innovatiecentrum.

Dat heeft het bedrijf zelf wereldkundig gemaakt. Het onderzoek op het proefbedrijf draag al een sterk innoverend karakter en dat wil het blijven doen. Sterksel werkt samen met verscheidene bedrijven. Volgens medewerker Marijke Nooijen van het innovatiecentrum gaat het om stalinrichters, stalontwerpers, enzovoorts. “Maar je ziet zo zoetjes aan ook bedrijven hier komen die eigenlijk buiten de sector staan. Als voorbeeld noemt ze de bedrijven die nieuwe typen verlichting hebben geleverd aan het proefbedrijf.

Varkens Innovatiecentrum Sterksel wil op 17 en 18 juni Open Innovatiedagen houden. “De opzet wordt anders dan de traditionele open dagen die we altijd hebben gehad. Bedrijven die zich hier presenteren komen echt met alleen hun innovaties”, zegt Nooijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.