Home

Nieuws 166 x bekeken 1 reactie

Vanaf 1 januari 50 centimeter graven zonder melding

Den Haag – In afwachting van een wijziging van de wet Wion wordt het niet melden van graafwerkzaamheden tot 50 centimeter vanaf 1 januari gedoogd.

Daarna geldt een vrijstelling van de meldplicht voor een diepte tot 40 centimeter. Dat schrijft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) in een notitie, waarmee hij een eerder gedane toezegging aan de Tweede Kamer nakomt.

Boeren die toch kaartmateriaal willen ontvangen, kunnen dit straks bij Dienst Regelingen aanvragen; de kaarten zijn gratis. Aanvragen die dit jaar bij de gecombineerde opgave voor kaartmateriaal zijn gedaan, worden niet gehonoreerd. Volgens Verhagen zijn die verzoeken door zijn toezegging niet langer relevant. Graafmeldingen die niet via Dienst Regelingen, maar rechtstreeks via het Kadaster lopen, zijn niet gratis.
Wanneer de wetswijziging van kracht wordt, is nog ongewis. Eerst moet er een voorstel worden opgesteld, dat vervolgens door Tweede en Eerste Kamer moet.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wat is het nu, 40 of 50 cm? Kan ik er met ploegen rekening mee houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.