Home

Nieuws

Tulpenprijzen stabieler dan die van overige bloemen

De tulpenprijzen blijken deze week sterker te zijn dan die van veel andere bloemsoorten.

Bloemenveiling FloraHolland meldt dat er deze week concernbreed 3 procent meer tulpen werden aangevoerd dan een week eerder. De prijzen bleven ondanks de weersomstandigheden stabiel.

De ruim 1,5 miljoen aangevoerde tulpen werden voor € 0,18 verhandeld. In Rijnsburg zakten de tulpenprijzen overigens iets weg in middenprijs, maar niet zo erg als bij de andere productgroepen. Het aanbod lag in Rijnsburg bijna gelijk aan vorige week.

De aanvoer van lelies zakte opnieuw fors. Bij alle vestigingen van FloraHolland werd 20 procent minder verhandeld dan vorige week. Ondanks het stevig gedaalde aanbod zakte de middenprijs met vijf cent. De Oriëntals hadden een aanvoerdaling van 14 procent en gingen voor gemiddeld € 0,58 va de hand.

De andere hoofdgroepen daalden tussen de 20 en 30 procent in aanbod en leverden ook fors in. De aanvoer van snijhyacinten nam met 40 procent toe tot een weekaanbod van een kleine 500.000 stuks. Die noteerden gezamenlijk een gemiddelde weekprijs van € 0,32, was 3 cent lager dan vorig seizoen in de vergelijkbare week.

Of registreer je om te kunnen reageren.