Home

Nieuws 256 x bekeken

Truffels brengen 500 euro op

LALBENQUE – Op de eerste truffelmarkt van dit jaar in het Franse Lalbenque zijn vijftig mandjes met in totaal 61 kilo van de ’zwarte diamanten’ verkocht.

De truffels brachten gemiddeld 500 euro per kilo op met een uitschieter van een mandje dat voor 950 euro per kilo van eigenaar verwisselde.

De verkochte hoeveelheid is ruim twee keer zo groot als vorig jaar. ”Dat is een goede start met veel meer aanbod dan vorig jaar en ook grote truffels voor het begin van het seizoen,” aldus de bond van truffelaars.

De markt van Lalbenque wordt gezien als graadmeter voor de truffelmarkt. De wekelijkse markt draait vanaf de eerste dinsdag in december tot en met maart. Vorig jaar werd in Lalbenque in totaal 571 kilo truffels verhandeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.