Home

Nieuws 309 x bekeken

Transgene appel verkleurt niet

Een Canadees biotechnologiebedrijf wil appels die niet verkleuren. op de markt brengen. Okanagan Speciality Fruits heeft aanvragen ingediend voor markttoegang in de VS en Canada.

De genetisch veranderde appels worden niet bruin, niet als ze dagen op de grond liggen of als ze in partjes zijn gesneden en blijven liggen. "De appels zijn precies zoals je ze verwacht te zijn, of het nu Grannies, Golden Delicious of Fuji's zijn - en ze smaken als een normale appel", stelt directeur Neal Carter. "De compositie is beter of voedzamer, omdat verkleuring slecht is voor een appel."

<L CODE="C01">Okanagan Speciality Fruits </L>heeft een aanvraag ingediend bij de Food & Drug Administration in de VS. De rapporten zijn voorzien van analyses van onderzoeksinstituten, die stellen dat anti-oxydanten en vitamine C bewaard blijven. Het bedrijf heeft ook contacten met Health Canada en de Canadese Food Inspection Agency, maar koerst eerst op toelating in de VS.

Net als bij andere transgene agrarische producten verzetten actiegroepen zich tegen de introductie van deze appels op de markt. Tegenstanders noemen het product 'de botox appel', waar geen consument op zou wachten omdat niet zichtbaar is hoe vers of oud een appel is. Zij stellen dat de uitvinding alleen maar is bedoeld om de levensduur in het schap te verlengen.

Carter is niet bang dat het verzet slaagt. Hij heeft zijn product Arctic appels gedoopt, om de schone en natuurlijke kwaliteit van de Canadese oorsprong te benadrukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.