Home

Nieuws 1 reactie

Tientallen meldingen vertraging uitbetaling toeslagrechten

Den Haag - Boeren die bij de gecombineerde opgave een aanvraag hebben ingediend voor een nieuwe subsidieregeling krijgen mogelijk hun bedrijfstoeslagen later uitgekeerd.

Bij LTO zijn tientallen meldingen binnengekomen van ondernemers die van Dienst Regelingen (DR) een bericht van uitstel hebben ontvangen. Het gaat om boeren die dit jaar subsidie hebben aangevraagd voor bijvoorbeeld het omnummeren van schapen, of natuur- en landschapsbeheer. De vertraging kan oplopen tot dertien weken.

De uitbetaling van bedrijfstoeslagen is op 1 december begonnen. Acht dagen later was bijna 20 procent van de aanvragen afgehandeld en zo’n 100 miljoen euro uitgekeerd. LTO verwacht dat de problemen met de perceelsregistratie tot veel bezwaarschriften zal leiden.

DR was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    pietflevo

    dit hoeft geen nadeel te zijn stel je hebt 50000 op je spaarrekening je krijgt 30000 toeslagrechten op 30 dec pakt de fiscus daar nog 1,2 % van is 360 euro weg, Krijg je je toeslag op 15 jan heb je met aftrek van rente nog meer

Of registreer je om te kunnen reageren.