Home

Nieuws

Te veel snijhyacinten

De aanvoer van de snijhyacinten vloog afgelopen week op de bloemenveilingen met 50 procent omhoog naar een aanbod van bijna 700.000 stuks. Dat is eenderde meer dan in dezelfde week in het vorige seizoen. De prijs kwam door de grote volumetoename onder druk en kwam met gemiddeld € 0,27 per stuk 5 cent lager uit dan een week eerder en 2 cent minder dan in het vorige seizoen.

De aanvoer van stelen Hippeastrum (Amaryllis) nam na de krimp van een week eerder nu fors toe met 30 procent tot bijna 4 miljoen stuks. Daarvoor werd een gemiddelde prijs van € 0,77 betaald.

De aanvoer van Zantedeschia op de bloemenveilingen ging afgelopen week bij de grootbloemige cultivars met 15 procent naar beneden als gevolg waarvan de prijzen met 15 cent stegen naar bijna 90 cent gemiddeld. Bij de kleinbloemige cultivars was het tegenovergestelde aan de orde. De groei van 11 procent binnen een week leverde 5 cent prijsval op, naar een niveau van amper € 0,35. Dat is bijna 20 cent minder dan vorig jaar in dezelfde week maar toen met bij 15 procent groei.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.