Home

Nieuws 222 x bekeken

Sylvia Borren nieuwe directeur Greenpeace

Amsterdam - Sylvia Borren wordt de nieuwe directeur van Greenpeace Nederland. Zij wil zich met hart en ziel gaan inzetten voor een beter milieu, liet een woordvoerster van Greenpeace woensdag weten. Borren begint op 15 februari.

Ze volgt Liesbeth van Tongeren op, die nu Tweede Kamerlid is voor GroenLinks.

Sylvia Borren (60) heeft brede werkervaring in binnen- en buitenland. Zij is covoorzitter van de Global Call to Action against Poverty en covoorzitter van de Nederlandse Worldconnectors, die adviseren over internationale kwesties zoals (voedsel)schaarste, migratie en gender. Sylvia Borren was directeur van Oxfam Novib van 1994 tot 2008.

"De degradatie van onze aarde is dramatisch en gaat razendsnel. Het is de bevolking in arme landen die de hoogste prijs betaalt: van de overstromingen in Pakistan tot de droogtes in Afrikaanse landen", stelt Borren, die zegt haar passie te willen inzetten om te werken aan het urgentste onderwerp van dit moment: klimaatverandering.

Voorzitter van bestuur, Dien de Boer-Kruyt, is vergenoegd over de aanstelling van Sylvia Borren. "Sylvia is een betrokken, krachtige vrouw met een waardevol internationaal netwerk, die Greenpeace kundig zal kunnen leiden."

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.