Home

Nieuws 248 x bekeken

Strategie Fruitmasters reden vertrek Verwoert

Geldermalsen – Een verschil van inzicht in de strategie voor de komende vijf jaar heeft geleid tot het vertrek van Fruitmasters-topman Rian Verwoert. Dat heeft de afzetorganisatie telers dinsdagavond verteld tijdens een bijeenkomst van productgroepleden.

De Raad van Commissarissen wil een koers volgen van stabilisatie, terwijl Verwoert zich een sterk voorstander heeft betoond van een model met innovatie en toegevoegde waarde.

Druk op de exploitatie en onzekerheid over het behoud van gelden van de gemeenschappelijke marktordening nopen tot een andere koers, melden meerdere telers die de avond bezochten.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Rien van Doorn heeft dat de leden medegedeeld. Van Verwoert wordt niet verwacht dat hij deze koerswijziging tot stand kan brengen. Van Doorn noemde niet de mislukte reorganisatie van Citronas of spanningen bij de herstructurering van het afzetmodel als reden van het vertrek van Verwoert.

Op de productgroepavond werd toegezegd een ledenvergadering te organiseren in januari of begin februari. Dan wil de Raad van Commissarissen komen met meer details over de nieuwe strategie. Telers willen snel duidelijkheid over de strategie. Het nieuwe afzetmodel zal pas op 1 februari in werking treden, een maand later dan gepland. Telers hoeven hun keuze ook dan pas te maken. Fruitmasters wilde woensdag niet reageren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.