Home

Nieuws

Stabiele investeringsbereidheid Duitse varkenshouderij

Roggel - Van de grote varkensbedrijven in Duitsland wil 14 procent in een nieuwe stal investeren en 12 procent de stal renoveren.

Dit concludeert landbouwmarktonderzoeksbureau AgriDirect in zijn nieuwe jaarlijkse ‘ViehScanner’. De afgelopen twee jaar lijkt de investeringsbereidheid zich daarmee volgens het bureau te stabiliseren.

Het aantal zeugenhouders met investeringsplannen is afzonderlijk bekeken wel duidelijk groter dan het aantal vleesvarkenhouders met investeringsplannen. Concreet zijn de cijfers resp. 29,2 procent voor de zeugenhouders en 22,1 procent voor de varkenshouders. Het aantal zeugenhouders dat nu in nieuwbouw wil investeren, is ten opzichte van vorig jaar met 3% naar 20,4% gestegen.

Totaal bekeken wil 17%  investeren in de stalinrichting, meer dan 55% in het klimaatsysteem en rond de 50 procent in een voedersysteem. De groep ‘grote varkenshouders’ (vanaf 500 vleesvarkens, vanaf 100 zeugen en/of vanaf 1000 biggen) bestaat in Duitsland uit meer dan 4000 bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.