Home

Nieuws

Sneeuwklokjes spreken tot de verbeelding

In de gemiddelde tuin is het nog niet zo ver dat Galanthus zich al uitgebreid manifesteert, maar toch is er al een flink aantal soorten vroeg bloeiende Sneeuwklokjes die in deze tijd van het jaar tot ontwikkeling komt. In de keuringszaal bij de CNB in Lisse zijn daarvan al enkele weken aansprekende voorbeelden te zien.

Zoals de Galanthus elwesii (foto) die werd ingebracht door Wim Postema en er nog steeds voortreffelijk bij staat. Galanthus elwesii werd in 1874 voor het eerst uit Turkije geïmporteerd, wordt iets hoger dan de zeer veel toegepaste G. nivalis en bloeit ook vroeger.

In de keuringszaal staat nog een voorjaarsbloeier die de tijd ver vooruit is. Dat is de pot Narcissus cyclamineus ‘Llanfair’ die werd ingezonden door Cees Kuiper. De bloemblaadjes zijn wit en de trompet zalmkleurig. De trompetkleur is bij de ingezonden bloemen echter niet homogeen en neigt hier en daar naar wit hetgeen wellicht heeft te maken met de broeiomstandigheden.

In de keuringszaal showt Cees Breed tenslotte ook nog een piekfijne uivoering van de oudrode Lachenalia bulbifera en staan er ook nog altijd (sinds enkele weken!!) twee vazen met gemengde Nerine van de Maatschap Verdeling Nerine.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.