Home

Nieuws

Sneeuw zorgt voor chaos in Groot-Brittannië

Zware sneeuwval zorgt voor een chaos in het Britse weg-, spoor- en luchtvervoer.

In grote delen van het land ondervindt het verkeer grote problemen. Zo zaten vanochtend honderden vrachtwagens vast op de rondweg M25 rond Londen waarbij de vertragingen tot meer dan vier uur opliepen. Bij de Dartford-tol is de brug – normaal een vierbaans weg - niet te berijden waardoor alle verkeer in beide richtingen over één buis door de smalle tunnel moet. Elders zijn ook veel snelwegen geheel of gedeeltelijk geblokkeerd terwijl andere wegen nauwelijks berijdbaar zijn.

Het luchtverkeer heeft te kampen met ernstige vertragingen waarbij twee grote vliegvelden, London Gatwick en Edinburgh, helemaal zijn gesloten. De Eurotunnel, die gisteren de vrachttreinen stil moest zetten, is vandaag weer open maar meldt wel vertragingen tot over een uur voor aankomende vrachtauto’s. De aan- en afvoerroutes in Kent voor zowel de tunnel als de veerdiensten zijn echter moeilijk te berijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.