Home

Nieuws

Senaat wil unaniem dat VWS verantwoordelijk is bij zoönose

Den Haag - Het ministerie van VWS moet de regie hebben bij de bestrijding van voor mensen besmettelijke dierziekten (ook wel zoönosen genoemd).

Dat vindt de Eerste Kamer, die dinsdagmiddag unaniem een motie van PvdD-senator Niko Koffeman steunde. Ook de coalitiepartijen CDA en VVD vinden dat bij de bestrijding van zoönosen geen twijfel mag bestaan over wie verantwoordelijk is.

De Senaat volgt hiermee het advies van de commissie-Van Dijk, die de aanpak van de Q-koorts evalueerde. Het kabinet heeft deze aanbeveling van Van Dijk (nog) niet overgenomen. Premier Mark Rutte zei het ene departement niet op voorhand boven het andere te willen stellen.
De Senaat wil spoedig van het kabinet horen hoe het de motie gaat uitvoeren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.