Home

Nieuws 191 x bekeken

'Sara Lee in gesprek over verkoop'

New York - Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Sara Lee heeft zichzelf te koop aangeboden aan het Braziliaanse JBS, een vleesverwerker.

De twee voeren gesprekken met elkaar over een overname, aldus een bron bekend met de situatie tegen persbureau Reuters.

Het is onduidelijk of de gesprekken zullen leiden tot een daadwerkelijke overname. Volgens de bron is de prijs een belangrijk onderwerp. De twee voeren, zo gaf de bron aan, al enkele maanden af en toe gesprekken, maar deze hebben nog niet geleid tot een overeenkomst.

Sara Lee heeft, gebaseerd op de slotkoers van vrijdag, een marktwaarde van circa 11 miljard dollar (circa 8,4 miljard euro). JBS wordt gewaardeerd op 10,5 miljard dollar (8 miljard euro).

Het Amerikaanse concern, bekend van merken als Douwe Egberts, Senseo en Sanex, overweegt ook andere opties zoals het scheiden van zijn dranken- en vleesactiviteiten. Maar volgens de bron zou alles ook hetzelfde kunnen blijven.

Sara Lee verkocht afgelopen jaar onder meer de persoonlijke verzorgingslijn met merken als Zwitsal en Neutral aan het Nederlands-Britse Unilever, maar ook de Noord-Amerikaanse bakkerij-activiteiten. Het bedrijf heeft nu nog twee grote pijlers: de koffie-activiteiten in Europa en de vleesactiviteiten in Noord-Amerika.

Sinds deze zomer wordt Sara Lee op interim-basis geleid door Marcel Smits, nadat bestuursvoorzitter Brenda Barnes na een beroerte was vertrokken. Smits is, evenals de baas van de Noord-Amerikaanse activiteiten Christopher Fraleigh, een gedoodverfde kandidaat om de hoogste baan te krijgen.

Het concern ligt al langer op de radar van potentiële kopers. Deze zomer wees het concern een ongevraagd bod van investeringsfirma KKR van de hand en ook private equityfirma Apollo Global Management zou interesse hebben getoond in Sara Lee.

Of registreer je om te kunnen reageren.