Home

Nieuws 172 x bekeken 1 reactie

Sap wil vergaand samenwerken met D66 en PvdA

Hilversum - De nieuwe leidster van Groenlinks in de Tweede Kamer, Jolande Sap, wil vèrgaand samenwerken met D66 en PvdA.

Dat zei ze zaterdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur. Van het verschijnsel fusie is ze 'zeker niet vies', maar een dergelijke combinatie vergt een langjarig proces, stelde ze desgevraagd..

De mensen snakken volgens haar naar "iets nieuws en een effectieve oppositie". Vooralsnog gaat ze investeren in haar tot op heden ,,goede maar nog niet zo frequente" contacten met Alexander Pechtold van D66 en Job Cohen van de PvdA. Ze wil vooralsnog "op concrete kwestie" samenwerking zoeken.

In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zakt Groenlinks een zetel en zou nu twaalf zetels scoren. De peiling werd grotendeels gehouden nadat bekend werd dat Femke Halsema plaats maakt voor Jolande Sap. Haar imago moet echter nog uitkristalliseren, stelt De Hond.

De PvdA stijgt deze week met met een zeteltje naar 19 en ook de SP en het CDA tonen een stijgende lijn, allebei naar achttien. De VVD daalt een zetel naar 34 , maar staat nog steeds ruim voor op nummer twee in de peilingen, de PVV met een constante 27. De ChristenUnie blijft maar schuiven van vijf naar zes zetels en weer terug, nu weer naar vijf.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Goed ideetje van Sap, het is toch één pot nat

Of registreer je om te kunnen reageren.