Home

Nieuws 2 reacties

Rutte: EP niet tegemoetkomen over EU-begroting 2011

Het Nederlandse kabinet is niet van plan om het Europees Parlement tegemoet te komen bij het conflict dat is gerezen over de EU-begroting voor 2011.

Dat heeft premier Mark Rutte vanochtend gezegd tegen radiostation BNR Europa.

Nederland verzet zich, met het Verenigd Koninkrijk en Zweden, tegen de wensen van het Parlement om een grotere rol bij het opstellen van de begroting. Het Parlement wil tevens praten over nieuwe Europese heffingen – iets waar genoemde landen mordicus tegen zijn.

Als het Parlement en de lidstaten het niet eens worden over de begroting, dan valt de EU terug op de begroting voor 2010, waarbij de EU maandelijks een twaalfde van die begroting overmaakt aan alle lidstaten. EU-landbouwcommissaris Dacian Ciolos stelde eerder deze week dat dat gevolgen kan hebben voor de uitbetaling van Europese inkomenstoeslagen aan boeren, omdat die meestal per voorschot aan boeren worden betaald.

Een woordvoerder van het ministerie van ELI liet gisteren weten dat boeren niet langer dan nodig op hun toeslag hoeven te wachten. In voornoemd geval zal de rijksoverheid de toeslagen voorschieten.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gekke henkie

    nederland draagt al meer dan genoeg af dus houd de hand maar op de knip.

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Terecht, iedereen moet de broekriem aanhalen, laat die walgelijke regelfabriek in Brussel asjeblieft een beetje inbinden

Of registreer je om te kunnen reageren.