Home

Nieuws

Russen schrappen 177 Franse zuivelbedrijven van exportlijst

Moskou – De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor heeft de erkenning van 177 Franse zuivelbedrijven ingetrokken, waardoor ze niet meer naar Rusland mogen exporteren.

De stap volgt op eerdere door Rusland geuite zorgen over de kwaliteits- en hygiënestandaarden waaraan deze bedrijven voldoen. Sergei Dankvert, hoofd Rosselkhoznadzor, heeft de problemen op 30 november al aangekaart tijdens een ontmoeting met Paola Testori Coggi van DG Agri in Brussel.

Uit eerdere controles van de Russen in Frankrijk bleek namelijk dat van de 25 onderzochte en door de Franse voedselautoriteiten goedgekeurde bedrijven er maar 8 door de Russische keuring heenkwamen. Van 29 door de Duitsers goedgekeurde voedingsbedrijven doorstonden er maar 10 de Russische test.

Volgens Dankvert spelen dit soort problemen in alle Europese landen. Hij noemt dat een zorgelijke kwestie. Vorige maand zijn de Russen wezen keuren in Nederlandse zuivel- en vleesbedrijven. De uitkomsten van deze onderzoeken hebben de Russische autoriteiten nog niet openbaar gemaakt.
Of registreer je om te kunnen reageren.