Home

Nieuws 173 x bekeken

Regeringsfracties steunen proef trekkers niet

Den Haag – Coalitiepartijen VVD en CDA voelen niets voor een proef met een verhoging van de maximumsnelheid voor trekkers.

Den Haag – Coalitiepartijen VVD en CDA voelen niets voor een proef met een verhoging van de maximumsnelheid voor trekkers. Het voorstel hierover van de Christenunie zou te veel kosten voor ondernemers met zich meebrengen.

Fractievoorzitter Arie Slob van de Christenunie wil dat het kabinet de provincie Friesland de mogelijkheid biedt tijdelijk de maximum snelheid te verhogen tot 40 kilometer per uur. Dit moet worden gekoppeld aan een zogenoemde herkenningsplaat zonder dat daar kosten voor ondernemers mee zijn gemoeid.

"De heer Slob kan proberen wat hij wil, maar dit leidt tot extra kosten", zegt VVD-Kamerlid Charlie Aptroot. "Wij zijn voor een snelheidsverhoging, maar dan zonder kenteken." CDA'er Sander de Rouwe ziet het plan van de Christenunie om dezelfde reden niet zitten. "De administratieve lastendruk zal toenemen, terwijl de voordelen minimaal zijn."

Of Slob, die gesteund wordt door PvdA en SP, een meerderheid van de Kamer achter zijn plan kan krijgen, lijkt daarmee onwaarschijnlijk. Veel hangt af van de opstelling van gedoogpartner PVV; die was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Minister Melanie Schultz van Haegen heeft zich niet voor of tegen het project uitgesproken; zij laat een oordeel over aan de Kamer, zo zei zij donderdagavond. Overigens was Slob aanvankelijk van plan ook Zeeland bij zijn proef te betrekken, maar zag daar uiteindelijk van af.

Of registreer je om te kunnen reageren.