Home

Nieuws

Recordomzet voor Veiling Zaltbommel

Zaltbommel - Veiling Zaltbommel boekt dit jaar een recordomzet.

Met nog vier weken te gaan heeft de veiling het vorige record uit 2006, 31,4 miljoen euro, reeds overschreden. De onderneming verwacht dat op jaarbasis de omzet 25 procent groeit ten opzichte van vorig jaar, tot 33 miljoen euro. De groei is vooral het gevolg van gestegen prijzen. Voor volgend jaar verwacht de veiling een vergelijkbare omzet.

Het volume dat de veiling aangeleverd kreeg bleef vrijwel gelijk. Alleen het volume aardbeien groeide hard. Dat komt volgens de coöperatie doordat het areaal aardbeien steeg met 11 tot 40 hectare. Aardbeien zijn goed voor 25 procent van de omzet. Paprika’s zijn ook goed voor 25 procent van de omzet, terwijl 20 procent wordt gerealiseerd met hardfruit, en de rest met zachtfruit als frambozen en bramen.

Het was volgens een woordvoerder de cijfers ten spijt een moeilijk jaar voor veel aardbeientelers. "Dit jaar is het verschil tussen telers erg groot geweest. Het voorjaar was goed, de zomer matig en in oktober was het weer beter." Voor paprikatelers geldt dat een iets kleiner volume dan een jaar eerder veel hogere prijzen opleverde. Voor hardfruit was het jaar ook beter. De veiling verwacht dat de clubrassen van Inova volgend jaar verder doorbreken.

De veiling houdt vast aan de strategie een 'open' marktplaats te zijn, met een belangrijke rol voor de klok. Circa 65 procent van de omzet wordt volgens een woordvoerder voor de klok gebracht. "We proberen daarnaast een platte organisatie te zijn."

Of registreer je om te kunnen reageren.