Home

Nieuws 253 x bekeken

Rechter wuift bezwaren tegen Agriport A7 weg

Den Haag - Twee agrarisch ondernemers krijgen ongelijk in hun bezwaar tegen de uitbreidingsplannen van het glastuinbouwgebied Agriport A7 in de gemeente Wieringermeer. De Raad van State zegt dat de plannen kunnen doorgaan.

De bezwaren tegen de uitbreidingsplannen zijn onder meer gestoeld op de angst voor wateroverlast en verkeersoverlast.
Volgens de Raad van State zal de verkeersoverlast - mocht die er zijn - er in elk geval niet toe leiden dat er voorzieningen moeten worden getroffen op landbouwgrond van de bezwarenmakers. De vrees van een grondeigenaar, dat hij verplicht zal worden mee te werken aan de realisering van grondwallen en verkeersvoorzieningen is niet gegrond, zegt de rechter.
Volgens de rechter is er nauwelijks een toename van het verkeersaanbod te verwachten bij de bedrijven van de bezwaarmakers.

Of registreer je om te kunnen reageren.