Home

Nieuws 1 reactie

Provincie Gelderland wil biogasproductie in Achterhoek

Arnhem – De provincie Gelderland gaat een inpassingsplan maken voor een of meer biogasinstallaties in de Achterhoek.

Dat hebben Provinciale Staten van Gelderland besloten. Via het inpassingsplan neemt de provincie de bevoegdheden van de gemeente over.

De Biogasvereniging Achterhoek is al jaren op zoek naar een locatie voor een biogasinstallatie waar meer dan honderd agrariërs in samenwerken. Tot nu toe is het niet gelukt om een vergunning voor de bouw van een installatie te krijgen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    G. Klein Gunnewiek

    De BVA is al 10 jaar bezig deze installatie te realiseren. Al 10 jaar is het concept niet gewijzigd. Dit concept is volledig achterhaald. Voedsel onttrekken aan de voedselketen om er brandstof van te maken is vandaag de dag niet meer nodig, en sterker nog, het is absoluut niet duurzaam. Met de techniek van heden is het veel beter brandstof te maken uit puur dierlijke mest. Zgn. miniinstal. bij de boer, in een cluster gekoppeld aan het net, geven een veel hoger, schoner en ethisch beter resultaat. VN-secr. Kofi Anan sprak in Wageningen de volgende woorden: als we voedsel in de benzinetank stoppen, wat moeten we dan eten?

Of registreer je om te kunnen reageren.