Home

Nieuws

Plan om Veluwe met Utrechtse Heuvelrug te verbinden

Arnhem – Vijf landschapsorganisaties willen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug met elkaar te verbinden via een Het Groene Valleilint.

Initiatiefnemers zijn Utrechts Landschap, Geldersch Landschap, Utrechts Particulier Grondbezit, Gelders Particulier Grondbezit en Natuurmonumenten.

De aansluiting van de twee natuurgebieden moet voordeel brengen voor de natuur en voor de mens, aldus de initiatiefnemers van het Pact van het Sticht en Gelre. ”Een vitaal landschap met ruimte voor ondernemers, creativiteit en duurzaamheid”, aldus de organisaties. Vanavond wordt het pact aangeboden aan de provincie Gelderland.

De Gelderse Vallei is een gebied met een grote afwisseling tussen boerenland, landgoederen en natuur. Met het Pact willen de initiatiefnemers deze waarde van het gebied versterken door ruimte te bieden aan ondernemerschap. Tegelijkertijd vragen de gebiedspartijen steun voor de beheerders van de natuurgebieden.

”Zelf hebben de landgoederen al eeuwen het landschap bewaard en ze willen ook in de toekomst blijven investeren in het gebied. Daarnaast blijven ze actief in het beheren van natuurgebieden. Geld van de overheid is echter nodig om de gebieden met elkaar te verbinden en er is ruimte nodig om de nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken”, vinden de terreinorganisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.