Home

Nieuws 344 x bekeken 2 reacties

PVV'er Graus stemt niet tegen bio-industrie

Den Haag - Een voorstel om een einde te maken aan de intensieve veehouderij sneuvelde donderdag in de Tweede Kamer.

Toch zijn GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) blij met de duidelijkheid die de stemming gaf. Na de tegenstem van PVV'er en dierenvriend Dion Graus klonk hoongelach in een deel van de Kamer.

Marianne Thieme (PvdD) en Bruno Braakhuis (GroenLinks) wilden een hoofdelijke stemming om te laten zien hoe iedereen stemde. "En om de dubbele moraal bloot te leggen'', aldus Thieme. "In verkiezingstijd gaven partijen aan dat ze op termijn af wilden van de bio-industrie. We hadden bewust een milde tekst opgesteld die we uit het PVV-programma hadden gehaald. Maar die partij belooft het de kiezers dus wel, maar draait. Ook de zelfbenoemde dierenambassadeur Dion Graus'', aldus Thieme.

Graus stelde in een reactie dat de PVV voor afbouw van de bio-industrie is, maar dat de Kamer daar nu eenmaal niet over gaat. Hij noemde de motie van Thieme en Braakhuis "een zinloze motie voor de bühne''. Want: "De regering en/of de boeren bepalen niet of er bio-industrie bestaat. Die wordt veroorzaakt door aankoopgedrag van consumenten wereldwijd en valse concurrentie vanuit landen waar ze het woord dierenwelzijn nog moeten uitvinden.''

Het PVV-Kamerlid vond de hoofdelijke stemming vals. Waar ben je nou als dierenvriend, kreeg hij na afloop veelvuldig te horen. Maar: "Ik pleit al vier jaar voor dingen waar we in de Kamer wel wat aan kunnen doen, minimumstraffen voor dierenbeulen, een verbod op ritueel slachten en ook dierenpolitie. Over de bio-industrie gaat de Kamer niet.''

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Geert

    Gelukkig heeft Graus op tijd ingezien dat de intensieve veehouderij de grootste slag van zijn bestaan aan het maken is sinds het ontstaan van intensieve veehouderij wat betreft milieu en welzijn.

    Thieme kan zichzelf beter druk maken over haar man die zichzelf slager noemt zonder vlees te verkopen. En dan ook nog producten namaken om toch mee te kunnen liften op het succes van vlees !!!!

  • no-profile-image

    Als dierenvriend wil je ook dat de dieren er fijn bij liggen. Op dit moment, de harde winter, besef je wat pas hoe belangrijk goed huisvesting is. Verwarming waar nodig, is puur noodzaak voor de dieren. Dit allemaal kan alleen als de omvang, het aantal dieren per bedrijf groot genoeg is. Dit om de kosten te kunnen betalen. Technisch kan er veel, maar wel kan het alleen uit bij voldoende omvang. Dit is de duurzame weg, voldoende groot, goed voor de dieren en veel beter voor diegene die ze moeten verzorgen! Terug naar 50 jaar geleden, nooit en nooit meer! Dit gun je geen mens en geen dier! Goed dat dit Graus ook begint in te zien!

Of registreer je om te kunnen reageren.