Home

Nieuws

PVV past regelgeving fokkerij-organisaties aan

Zoetermeer – Het PVV-bestuur is vandaag akkoord gegaan met nieuwe aangepaste regelgeving voor de fokkerij-organisaties.

Het PVV voert de fokkerijregelgeving uit in opdracht van het ministerie van ELI. De regelgeving wordt voor een groot deel bepaald door Europese regelgeving en geldt voor nagenoeg alle veehouderijsectoren. Het gaat om regelgeving voor de uitvoering van prestatie-onderzoeken en fokwaardeschattingen.

In de praktijk komt het er op neer dat alle door het PVV erkende fokkerij-organisaties en stamboeken per 1 oktober 2011 hun erkenning zien vervallen. Willen de organisaties erkend blijven dan moeten ze vóór 1 oktober een nieuwe erkenning aanvragen bij het PVV op basis van de nieuwe regelgeving.

De aangepaste regels zijn volgens het PVV eenvoudiger en er wordt duidelijkheid gecreëerd over de rechten en plichten en verantwoordelijkheden van de erkende organisaties. In de praktijk zal er volgens het PVV niet veel veranderen aan de manier van werken van de organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.