Home

Nieuws

PT start nieuw programma rond bio-based economie

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw start in 2011 met een nieuw programma voor de ontwikkeling van innovatieve, duurzame toepassingen van grondstoffen in de tuinbouw (bio-based).

Het PT ziet vooral kansen voor het gebruik van plantaardige stoffen in verpakkingsmaterialen voor het verhogen van de toegevoegde waarde van met name biologisch geteelde producten en het ontwikkelen van bio-brandstoffen als alternatief voor aardgas. Ook wordt de ontwikkeling van geheel nieuwe producten ondersteund in dit programma, voornamelijk in ketenverband.

Andere mogelijkheden zijn de productie van hoogwaardige complexe inhoudsstoffen voor de farmaceutische of cosmetische industrie.

Er zijn al verschillende ondernemers in de sector met projecten van start gegaan, vaak met financiële ondersteuning van sectorgelden via het PT. Deze ondernemers hebben nog veel (collectieve) vraagstukken en er is daarom ondersteuning nodig in de vorm van een collectief innovatieprogramma om de kansen voor de tuinbouw te kunnen vergroten, zo stelt het PT.

Of registreer je om te kunnen reageren.