Home

Nieuws

Overgangsregeling Actieplan Ammoniak en Veehouderij ook voor pluimveesector

Den Haag – De overgangsregeling voor stoppende varkenshouders uit het Actieplan Ammoniak en Veehouderij gaat ook gelden voor pluimveehouders. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu aan de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders.

Dit voorjaar werd de overgangsregeling uit het actieplan ammoniak en Veehouderij die oorspronkelijk liep tot 1 januari 2016 voor varkenshouders verlengd tot 1 januari 2020. Die verlenging gold niet voor pluimveehouders.

De NVP schreef in april een brief aan het toenmalige ministerie van VROM en vroeg om geen onderscheid te maken tussen de verschillende sectoren. Een nieuwe overgangsregeling zou ook moeten gelden voor de pluimveehouderijsector. De NVP onderbouwde het verzoek van het ministerie ook met cijfers.

Staatssecretaris Atsma heeft nu het verzoek van de NVP toegekend en laat de nieuwe overgangstermijn gelden voor zowel varkens- als pluimveehouders.
NVP vice-voorzitter Harry Ketels is blij met de toekenning van het verzoek van de NVP. “Wij hebben nooit begrepen waarom LTOP destijds alleen verlenging heeft gevraagd voor de varkenshouderij. Het is voor ons vrij principieel om tussen de intensieve veehouderijsectoren geen onderscheid te maken.”

De NVP schat in dat er hooguit 100 bedrijven met ongeveer 1,7 miljoen dieren mogelijk gebruik maken van de overgangsregeling. De totale sector beslaat ongeveer 2400 bedrijven en 97 miljoen dieren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.