Home

Nieuws

Oud-directeur Mechelse Tuinbouwveiling overleden

Frans op de Beeck, oud-directeur van de Mechelse Veilingen, is overleden.

Hij stierf onverwacht op 76-jarige leeftijd. Op de Beeck werd op 1 juni 1973 veilingdirecteur, een functie die hij bekleedde tot 31 december 1992. Op de Beeck hielp de organisatie uitgroeien tot de grootste coöperatieve veiling in Europa.

Volgens de huidige directie van de Mechelse Veilingen had Op de Beeck in de jaren 70 en 80 een grote en positieve invloed op het veilingbedrijf. ”Hij zat mee aan de onderhandelingstafel die leidde tot de fusie tussen de Centrale voor Glasgroenten en de Mechelse Tuinbouwveiling en resulteerde in de Mechelse Veilingen. Deze fusie deed de huidige Mechelse Veilingen uitgroeien tot de grootste coöperatieve veiling in Europa.”

Als bestuurder was Op de Beeck ook actief voor het Proefstation voor de Groenteteelt en in consultatieve commissies van het Ministerie van Landbouw. De begrafenisplechtigheid vindt zaterdag plaats in de kerk van Sint-Katelijne-Waver.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.