Home

Nieuws 279 x bekeken

Ontsnapte stier Atlas is niet meer

De stier die enkele weken geleden uit het slachthuis in Arnhem ontstnapte is niet meer.

De stier, die de naam Atlas kreeg, werd opgevangen door Dafne Westerhof in haar Beloofde Varkensland. Dat bleek echter geen succes. "De stier liet niemand in zijn stal toe. Met een killersblik in zijn ogen ging hij onmiddellijk tot de aanval over", schrijft Westerhof op haar website. "We hebben nooit eerder zo hard voor ons leven gerend."

Toen de dierenarts na drie dagen kwam om de stier te castreren, viel het dier ook hem aan. Daarna is besloten om het dier te euthanaseren. "Dit dier heeft een te groot trauma opgelopen. De mens is zijn vijand geworden. Dit is levensgevaarlijk en vormt een tijdbom onder het Beloofde Varkensland", aldus Westerhof.

Toen Westerhof kenbaar maakte dat ze de stier wilde opvangen werd ze door diverse boeren en veehandelaren gewaarschuwd. "Stieren zijn geen knuffelvarkens, als ze je grijpen maken ze je dood", kreeg Westerhof te horen. Toch wilde Westerhof het zelf onderzoeken. Na aankomst brak het dier gelijk uit de stal die voor hem gecreëerd was, waarna hij in een dicht hok werd gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.