Home

Nieuws 181 x bekeken

Onderzoek naar nieuwe structuur Bloemenbureau

Aalsmeer - Veilingcoöperatie FloraHolland en de brancheorganisatie voor handelaren VGB willen het Bloemenbureau Holland hervormen.

Het promotiebureau wordt nu via het Productschap Tuinbouw gefinancierd, maar mogelijk komt het geld in de toekomst ook van de veiling en handel.

Al geruime tijd circuleert het gerucht dat FloraHolland de marketing- en promotieorganisatie van de sector wil inlijven. Het Bloemenbureau werkt nu al nauw samen met FloraHolland. Van een overname kan echter volgens de VGB geen sprake zijn omdat de handel net zoveel zeggenschap heeft over de organisatie als de veiling.

“Voor een overname zou dus onze instemming nodig zijn en die komt er gewoon nooit zonder een gelijkwaardige zeggenschap van de handel”, aldus VGB-directeur Robert Roodenburg. Het Bloemenbureau richt zich net als de veiling op de markt. Het Bloemenbureau is echter meer consument-gericht, terwijl de veiling vanuit de producent denkt.

Volgens de VGB zijn beide strategieën belangrijk en moeten deze terugkomen in een herboren Bloemenbureau.

Of registreer je om te kunnen reageren.