Home

Nieuws 224 x bekeken

Omzet Plantion stijgt 12 procent

Ede – Bloemenveiling Plantion heeft in 2010 een omzetstijging geboekt van 12 procent. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers die directeur André van Kruijssen tijdens de ledenvergadering heeft bekend gemaakt. Plantion heeft met 107 miljoen euro omzet de grens van 100 miljoen euro omzet gepasseerd.

In 2011 wil Plantion de omzetstijging voortzetten. Doelstelling is een omzet van 120 miljoen euro te behalen, in combinatie met een positief exploitatieresultaat. Hiervoor wordt de begroting bijgesteld. De directie wil hiervoor de tarieven verhogen voor met name administratiekosten en stapelwagen- en partijheffing.

Plantion maakte op de ledenvergadering ook bekend dat het met FloraHolland de basisafspraak hebben gemaakt dat Plantion eind 2012 haar stapelwagens gaat inbrengen in de uniforme pool. Daarnaast is Plantion RFID-partner geworden. Planton ondersteunt met beide initiatieven het streven in de markt om te komen tot lagere integrale ketenkosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.