Home

Nieuws 274 x bekeken

Nutreco trekt portemonnee voor afstoot pensioenfonds

Amersfoort – Nutreco betaalt 10 miljoen euro aan premies aan verzekeraar Aegon voor de overdacht van zijn noodlijdende pensioenfonds.

Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Het fonds van de diervoederfabrikant was deze zomer één van de veertien pensioenfondsen dat volgens De Nederlandsche Bank (DNB) in de gevarenzone was terechtgekomen. De dekkingsgraad was gezakt tot 87 procent waardoor Nutreco zich gedwongen zag op de pensioenen te gaan korten. Door de overdracht aan Aegon wordt dat voorkomen en is indexering gegarandeerd.

Dat kost het bedrijf wel veel geld. De komende vijf jaar moet in totaal zo’n 10 miljoen euro aan extra premie aan de verzekeraar worden overgemaakt. Hoe Nutreco dit bedrag zal opbrengen, is nog niet bekend. Het pensioenfonds van het bedrijf telt 3.600 deelnemers en beheerde eind vorig jaar euro 265 miljoen euro.

Nutreco is niet het enige bedrijf dat zijn pensioenfonds bij een externe partij onderbengt. De recente onrust over de dalende dekkingsgraden maakt dat veel ondernemingen ervan af willen. Zij zijn bang dat de problemen een te grote negatieve invloed kunnen hebben op de winst. Verzekeraars spinnen garen bij deze ontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.