Home

Nieuws 236 x bekeken

Novozymes koopt EMD/Merck Crop BioScience

Kopenhagen- De Deense enzymenfabrikant Novozymes koopt het Amerikaanse EMD/Merck Crop BioScience.

Dat is vandaag in Kopenhagen meegedeeld.

De Amerikanen maken inoculanten, biochemische producten ter verbetering van de gezondheid van gewassen en draait daarmee momenteel een omzet van rond de 46 miljoen euro.

Novozymes betaalt 208 miljoen euro voor de overname en mikt daarmee op een verdere versterking van zijn positie op de globale markt voor producten die de duurzaamheid van de landbouw bevorderen. "Dat soort producten gaan de komende tijd een steeds grotere rol vervullen," licht Novozymes directietopman Steen Riisgaard toe. Novozymes kocht met het oog daarop in 2007 ook het Canadese Philom Bios en eerder dit jaar het Braziliaanse Turfal. Het Deense concern probeert recent vooral spraak te maken met enzymen voor de omzetting van landbouwafvalstoffen zoals stro in bio-ethanol.

Of registreer je om te kunnen reageren.