Home

Nieuws 223 x bekeken

Noord-Holland wil biologische landbouw clusteren

Haarlem - Praktijkonderzoek Plant & Omgeving van de Wageningen UR gaat samen met de provincie Noord-Holland onderzoek doen naar de kansen voor regionale clustering van biologische landbouw.

Doel van dit project is om meer zicht te krijgen op kansen en belemmeringen voor clustering als optie voor de positieve impuls van biologische landbouw. PPO doet het onderzoek in opdracht van het ministerie van landbouw, en heeft in de provincie Noord-Holland een goede partner gevonden.

De provincie Noord-Holland stimuleert de biologische landbouw in het project Bio Valley. Dit project heeft als doel de biologische keten verder uit te bouwen in Noord-Holland Noord en de regio Harenkarspel tot biologische tuin van Nederland te ontwikkelen. Dit wil de provincie bereiken via regionale clustering van biologische bedrijven, waardoor de bedrijven sterker staan.

Landbouwgedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland verwacht van de ondernemers in BioValley een actieve rol bij het benoemen van kansen en belemmeringen voor clustering.

Of registreer je om te kunnen reageren.